Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо отново показа, че трудно преглъща загубите. Португалецът взе участие в меле в края на мача за Суперкупата с Барселона, а след като тимът му загуби трофея, го обяви бързо за „незначителен”.

„Ако кажем, че сме много щастливи, че не сме спечелили тази купа, ще сме лицемери,” заяви Моуриньо след мача на „Ноу Камп” и общия резултат 5:4 за Барса. „Това е малък, незначителен трофей, но не сме доволни, че загубихме. Доволни сме обаче, че отборът израства. Играхме много добре и в двете срещи, бяхме фантастични.”

„Ако погледнете мачовете, които сме играли с Барселона, в последните четири месеца, ще видите, че има баланс. Много равенства, една победа за нас на финала, и една за тях сега. А между тях и ситуации, за които не си струва да се говори,” заключи португалският наставник.

„От първата минута на второто полувреме, макар че не аз, а други хора трябва да обърнат внимание на това, момчетата на стадиона започнаха да крият топките. Това обикновено е прийом, използван от малките отборчета, когато видят, че са в затруднение,” разкритикува „подмолната” тактика на Барселона Моуриньо.

„Марсело пък получи червен картон, само защото играе за грешния отбор,” добави още критика треньорът на Реал Мадрид.