Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо обяви, че не иска да се правят драми от загубата от Борусия Дортмунд в Германия с 1:2. Португалецът призна, че е останал много впечатлен от поведението на феновете на немския шампион на „Сигнал Идуна Парк“.

Моуриньо подчерта, че поражение от класен съперник като Борусия не е нещо изненадващо: „Загубихме мача, но да не правим драми. Ние сме в трудна група. Не сме доволни, но все пак сме втори в нея.“

Групата на смъртта вече изглежда се разплита, след като английският първенец Манчестър Сити е само с една точка в дъното на класирането, а трети е Аякс с три в актива си.

„Имаме още два домакински мача. И е напълно възможно да вземем в тях нужните точки, които да ни класират напред,“ допълни Моуриньо.

„Феновете тук подкрепят отбора си много възпитано и спокойно, без агресия,“ коментира още специалистът. „Много ни е приятно да играем в атмосфера като тази.“

Заради многото контузии, Реал трябваше да играе с Майкъл Есиен като десен бек, и грешките на отбраната костваха победата или поне точката на мадридчани.

„Както казах още преди мача ни за първенство миналата седмица, тепърва ще плащаме за контузиите. Не искам сега да коментирам кой носи вината за това,“ завърши многозначително Моуриньо. Реал Мадрид остана без защита след поредната порция световни квалификации.