Асистент треньорът в Барселона Жорди Роура отбеляза липсата на „мъдрост“ като основна причина за тежкото поражение с 1:3 от Реал Мадрид в полуфиналния мач-реванш в турнира за Купата на Краля.

Каталунците влязоха в срещата с леко предимство след 1:1 на „Сантяго Бернабеу“, но инкасира три гола у дома, преди Жорди Алба да отсрами честа им с гол в 89-ата минута.

„Във футбола невинаги можеш да контролираш събитията, това е игра на грешки“, заяви Роура. „Реал е един от най-силните отбори в момента. Знаехме това и се опитахме да диктуваме срещата, но ни липсваше мъдрост.“

„Загубихме своята Купа, но позицията ни в първенството е много силна. Там правим страхотни неща. Не мисля, че тази загуба ще ни повлияе, може би дори ще ни поуспокои, защото ще се фокусираме изцяло върху първенството“, допълни той.

„Също така ни предстои важен мач срещу Милан. Шампионската лига и Ла Лига са двете важни предизвикателства пред нас. Неизбежно е играчите да бъдат тъжни, щом са отпаднали от даден турнир, но желанието ни за успехи е същото. Длъжни сме да се възстановим.“

„Вярно е, че футболът ни се развива на цикли и може би сме навлезли в низходяща линия, но знаехме добре какво ни чака срещу Реал. Не смятам, че Ел Класико ще има какъвто и да е ефект върху мача с Милан. Реал играе по-различен начин, италианците ще действат по-затворено“, завърши Роура.