Крайният защитник на Барселона Жорди Алба смята, че отборът е успял да опровергае критиците си със спечелената титла на Испания.

Трофеят за каталунците стана факт вчера след успеха навън с 1:0 над миналогодишния първенец Атлетико Мадрид, с което играчите на Луис Енрике взеха своеобразен реванш за 2014 година, когато „дюшекчиите“ триумфираха на техния „Камп Ноу“. Така с един кръг до края „блаугранас“ имат аванс от 4 точки пред втория Реал Мадрид, което прави наваксването им невъзможно.

„Някои си мислеха, че сме мъртви, но ето че правим страхотен сезон“, каза Алба пред клубната телевизия, визирайки също предстоящите финали за Купата на Краля (срещу Атлетик Билбао) и Шампионската лига (срещу Ювентус).

„Истината е, че съм много щастлив. Атмосферата тук е най-добрата, откакто се помня и се надявам това да бъде просто началото.“

„В момента изпитваме луда радост. Титлата ни струваше много, затова съм много щастлив и не бих могъл да искам повече. Този ден ще остане в спомените ми, но още не знаем какво ще случи в Шампионската лига и финала за Купата на Краля“, добави Алба.