Наставникът на Барселона Луис Енрике похвали своя тим за победата над Атлетико Мадрид с 1:0, която донесе шампионската титла на Испания кръг преди края на Ла Лига.

Лионел Меси отбеляза единственият гол след почивката, за да осигури 23-ия трофей на каталунците в Примера дивисион, а по стечение на обстоятелствата това се случи на стадиона на миналогодишния шампион, който пък тогава заслужи отличието си на „Камп Ноу“.

„Първенството се състои от много месеци. На мен ми хареса как играхме днес на един никак негостоприемен стадион, на който отборът заслужи победа, която ще помним. Всички сме част от успехите на клуба през този сезон, най-вече феновете. Сега могат да се радват на титлата“, коментира Енрике.

„Самият аз предпочитам интимните и тихи празненства. Дали това е началото на цикъл? Ще ми се да е така, но не мога да кажа. Имаме да изиграем още два финала, чакат ни общо 3 мача, в които да покажем най-доброто, за да заслужим и другите трофеи.“

„Ще си починем сега и ще подновим тренировки от сряда. Финалът за Купата на Краля ще бъде едно атрактивно предизвикателство.“

Колкото за критиките, които получи в различни етапи от кампанията, Енрике заяви: „Няма как, когато водиш отбор от такъв ранг, да няма такива. Ако се справяш зле, непременно ще се изправиш срещу критиките, но аз знаех това още от началото. Бъдещето ми? Докато сезонът не приключи, няма да се тревожа за него“, добави Енрике.