Реал Валядолид постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 при домакинството на Жирона от 34-ия кръг на Ла Лига. По този начин клубът, който е собственост на бразилската футболна легенда Роналдо се измъкна от зоната на изпадащите. За сметка на това каталунският клуб може да се озове сред изпадащите след изиграването на останалите мачове от кръга. За момента Жирона е над чертата единствено заради по-добрата си голова разлика от Леванте.

Енес Юнал отправи много опасен удар в 9-та минута, но ударът му бе отразен от Боно.

Серхио Гуардиола отбеляза гол в 44-та минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Валдо Рубио отправи коварен удар в 63-та минута, но Боно внимаваше и отново спаси.

Пред Рубен Алкарас се откри добра възможност в 66-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда в аут.

Валядолид поведе в резултата в 67-та минута, когато Енес Юнал подаде към Мичел, който с удар от дъгата на наказателното поле на Жирона вкара топката в левия ъгъл на вратата на Боно.

Жирона можеше да изравни резултата в 70-та минута, но Порту пропусна много добра възможност, стреляйки в страни от вратата на Жорди Масип.

Валядолид организира добра атака в 73-та минута, когато Рубио комбинира с Оскар Плано, който стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Боно.

Жирона можеше да изравни резултата в добавеното време на срещата. След центриране от корнер в наказателното поле на Валядолид, вратарят Боно стреля с глава, но неточно. Веднага след това домакините организираха контраатака. Серхио Гуардиола бе изведен на празна врата, но стреля встрани от десния стълб.

Валядолид се изкачи на петнадесето място във временното класиране с актив от 35 точки, а Жирона е седемнадесети с 34 точки, колкото има и Леванте, но валенсианци са с мач по-малко.