Тимът на Реал Сосиедад победи Хетафе с 1:0 като гост в последен мач от 27-я кръг на испанската Примера дивисион. Със спечелените три точки Реал Сосиедад се изравни с Еспаньол на деветата позиция във временното класиране с 33 в актива си. Отборът на Хетафе пък остава 13-и с 29 точки до момента.

С успеха Реал Сосиедад записа втора поредна победа в Примера, след като в предишния кръг надви Еспаньол. Победата за гостите донесе защитникът Иниго Мартинес с гол в 66-ата минута.

Домакините изиграха добро първо полувреме и имаха своите шансове да отбележат, като в 20-ата минута удариха греда. Педро Леон стреля от около 25 метра, но топката удари гредата. В самия край на първото полувреме Хетафе отново създаде добра възможност, като Хуан Родригес овладя на границата на наказателното поле и не се поколеба да стреля, но защитник застана на пътя на топката и изби в корнер.

В добавеното време на първата част Алваро Васкес бе на косъм от попадение за Хетафе, но вратарят на Реал Сисиедад Джеронимо Рули демонстрира страхотен рефлекс и спаси удара на Васкес. Минута по-късно Диего Кастро също опита мерника си, но стражът на гостите отново спаси вратата си.

Тимът на Реал Сосиедад нанесе своя удар в 66-ата минута, когато Иниго Мартинес скочи високо в наказателното поле и засече топката след шута на Естебан Гранеро, отправяйки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Хетафе за 1:0.