Зрелищен мач си спретнаха средняците в Ла Лига Депортиво Ла Коруня и Ейбар. Двубоят от 27-ия кръг на Ла Лига завърши при резултат 1:1, а двамата вратари попаднаха под светлината на прожекторите със своите изяви. 

Гостите откриха резултата още в 11-ата минута. Фабиан Ореяна проби отдясно и пусна успореден, разсичащ пас към Такаши Инуй. Вратарят Максим Ковал излезе и се хвърли, за да улови, но Инуй умело си прибра топката и след това я мушна в мрежата на съперника за 1:0.

В 33-ата минута пък вратарят Марко Дмитрович възстанови равенството, след като изпрати топката в собствената си мрежа. Стражът на гостите бе заблуден от удар, който срещна гредата и се отби в тялото му, а след това влезе в собствената му врата.

Шест минути по-късно пък стражът на домакините Ковал си изкара червен картон, след като първоначално опита да изчисти като отне от футболист на съперника, койт беше нахлул в наказателното поле. Вместо това куриозно запрати топката към негов съотборник и излезе, за да я догони и съответно изчисти. Ковал обаче закъсня с шпагата си и фаулира Жоан Жордан извън наказателното поле. Съдията пък не се поколеба да му покаже червен картон.

Така, след като си поделиха по точка, Депортиво остава в зоната на изпадащите с 19 точки, а Ейбар е 8-и с 39.

В друг мач от кгръа Леганес победи гостуващия Малага с 2:0.

Попаденията за домакините реализираха Хави Ерасо в 55-ата и Нордин Амрабат в 62-ата минута.

С успеха Леганес се изкачи на 12-о място в класирането. Малага остава на последната позиция след шестата си поредна загуба в шампионата и общо 20-а от 27 срещи.