Отборът на Бетис победи с 1:0 като гост Депортиво Ла Коруня в двубой от 23-ия кръг на испанската Примера дивисион. Бетис излезе на осмо място във временното класиране с 33 точки, като записа втори пореден успех.

Тимът на Депортиво Ла Коруня пък продължава с неубедителните игри, въпреки дебюта на новия старши треньор Кларънс Зеедорф.

Зеедорф ще спасява опашкар в Ла Лига

Съставът е на предпоследното, 19-о място със 17 точки и допусна осми мач без победа в Примера.

Победният гол за гостите бе дело на Лоренцо Морон в 54-ата минута на срещата.

Домакините имаха възможности за попадение, но така и не успяха да отбележат във вратата на съперника. В 12-ата минута Закария Бакали отправи добър удар от средно разстояние, но прати топката вдясно от вратата на Бетис. Адриан също пропусна шанс за Депортиво в 40-ата минута.

След нулевото първо полувреме гостите бяха тези, които откриха резултата. В 54-ата минута Лорензо Морон получи в наказателното поле и преодоля стража на Депортиво за 1:0 в полза на Реал Бетис.

Нова възможност за Депортиво Ла Коруня бе пропиляна от Флорин Андоне в 70-ата минута на двубоя, а малко по-късно и Федерико Картабия не успя да се разпише.

В добавеното време на мача домакините пропиляха още шансове поне за равенство. Първо Селсо Боргес, а минута по-късно и Флорин Андоне пропуснаха да донесат точка за Депортиво Ла Коруня.