Виляреал постигна втора поредна победа в Примера дивисион, след като се наложи с класическото 3:0 при гостуването на Алавес от четвъртия кръг на испанското първенство. По този начин баските продължават да нямат отбелязан гол от началото на сезона и имат четири загуби.

Виляреал вкара гол в 7-та минута, който обаче не бе зачетен заради засада. Рукавина центрира в наказателното поле на Алавес, където Карлос Бака успя да вкара, но бе в положение на засада.

Виляреал поведе в резултата в 33-та минута, когато Седрик Бакамбу направи добър пробив, след което стреля, топката рикошира в тялото на Алексис и влетя във вратата на Пачеко, който бе излъган от защитника пред него.

Виляреал успя да удвои своята преднина в 52-та минута, когато Кастийехо получи топката в наказателното поле на Алавес и стреля. Вратарят Пачеко успя да спаси, но топката премина зад гърба му и Карлос Бака не пропусна да вкара в опразнената врата.

Виляреал вкара трети гол в 62-та минута, когато Кастийехо пусна отличен извеждащ пас към Бакамбу, който изскочи зад отбраната на Алавес и бе сам срещу Пачеко, след което хладнокръвно вкара топката във вратата му.

Виляреал продължи да доминира и в 69-та минута Кастийехо отправи много опасен удар, но топката се спря в гредата.

След този успех Виляреал събра актив от 6 точки, докато Алавес е последен с 0 и без нито един отбелязан гол.