Отборите на Елче и Виляреал не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. „Жълтата подводница“ взе аванс от два чисти гола дело на Жерард Морено в 16-ата и 35-ата минута, но с попадения на Гуидо Карийо в 49-ата и на Лукас Бойе в 64-ата минута домакините измъкнаха точката.

Виляреал взе бърз аванс от два гола, които бяха отбелязани от в 16-ата и 35-ата минута, а това изглежда, че даде спокойствие на гостите, които се отпуснаха и това им коства победата.

Домакините направиха много силен старт на втората част и Гуидо Карийо бързо намали в 49-ата минута. В 64-ата изравняването стана факт, след като Лукас Бойе довкара топката след рикошет в гредата.

До края Виляреал се хвърли напред, за да стигне до победата, но не успя да я постигне.

“Жълтата подводница” има само една победа в последните си шест мача във всички турнири, а преди дни беше елиминиран от Леванте в турнира за Купата на Испания с гол в 120-ата минута. Възпитаниците на Унай Емери заемат петата позиция с актив от 36 точки.

Елче пък е един от най-слабите тимове в Ла Лига и не е побеждавал вече в 15 последователни кръга за първенство, заради което логично е в зоната на изпадащите – на 19-о място с 18 точки, но на само две от спасителната зона.