Виляреал победи с 3:0 като домакин останалия с десет души на терена тим на Леванте в мач от 26-ия кръг на испанското първенство. 

Успехът в първия мач от неделната програма доближи "жълтата подводница" на две точки от третия в класирането Реал Мадрид, който загуби с 0:1 градското дерби срещу Атлетико в събота.

Виляреал вкара два гола преди почивката, след като Лео Баптистао откри резултата в 12-ата минута, а Самуел Кастилехо покачи на 2:0 в 31-та минута. 

Само четири минути след началото на второто полувреме се разписа и Адриан Лопес, а червеният картон на Давид Наваро сложи окончателно точка на двубоя в 56-ата минута.

Виляреал, който елиминира Наполи в Лига Европа по-рано през седмицата, може да се съсредоточи върху втория по сила европейски клубен турнир, защото има аванс от 11 точки срещу петия Селта Виго и е сигурен участник най-малко в квалификациите за Шампионската лига. Загубата днес пък остави Леванте в зоната на изпадащите.

По-късно днес Барселона е домакин на Севиля, Валенсия приема Атлетик Билбао, а Гранада гостува на Депортиво Ла Коруня./БТА