След като прекъсна черната серия от шест поредни мача без победа пред уикенда, Виляреал пак се издъни. „Жълтата подводница” едва стигна до равенство 1:1 срещу третодивизионния Пуартояно като гост за Купата на краля. Все пак момчетата на Ернесто Валверде имат право и на реванш у дома на 10 ноември. Наставникът на Виляреал обаче надали е спокоен след видяното днес, като се има предвид, че една от двете победи на тима в последните 10 мача е срещу българския Левски, а другата – срещу Малага. Виляреал е съперник на българския шампион в Лига Европа, и гостува в София на 2 декември.

Валдес откри резултата в полза на Пуетрояно още в 14-та минута, и домакините храбро браниха преднината си чак до 65-та. Преди това те останаха и с човек по-малко на терена, след като Пелегрина бе изгонен в самото начало на второто полувреме. Дори и с човек повече, Виляреал трудно намираше път към вратата на тима от Сегунда Б, и чак в 65-та минута Робер Пирес спаси „жълтата подводница” от удавяне.

И другите два 1/16-финала, играни днес, останаха без ясен краен победител. Сблъсъкът между елитните Валядолид и Майорка завърши 2:1, докато Сантандер загуби от втородивизионния Саламанка, но само с 0:1.