Играчите на Виляреал записаха поредната си победа в испанския шампионат, която ги остави изцяло в битката за място в Европа в следващия сезон. В жертва на "жълтата подводница" на "Ел Мадригал" се превърна Еспаньол. Каталунците преклониха глави след 0:2. 

Роберто Сориано преди почивката даде преднина на домакините, а Седрик Бакамбу в края оформи крайния резултат и така тимът им остана плътно зад Атлетико Мадрид в подреждането. 

Виляреал започна по-активно мача и имаше шанс още в самото начало да открие чрез Седрик Бакамбу. Но ударът му беше спасен от Диего Лопес. Постепенно гостите се съвзеха и на свой ред стигнаха до чисто положение. 

В 23-та минута Херард Морено мушна топката в мрежата в полза на Еспаньол, но реферът отмени попадението заради засада. След това събитията се поуталожиха до самия край на полувремето. 

В 44-та минута Роберто Сориано пропусна за домакините, а в ответната контра Хосе Мануел Хурадо пропиля страхотен шанс за каталунците да открият. И още в следващата атака се стигна до попадение в полза на "жълтата подводница". 

Тогава се стигна до разбъркване в наказателното поле на Еспаньол, при което Марио Гаспар намери във вратарското поле на празна врата Роберто Сориано и той просто нямаше как да пропусне - 1:0. 

След почивката Еспаньол не успя да намери лекарството за противопоставяне на съперника. За сметка на това пред вратата на Диего Лопес се заредиха множество положения, при които Седрик Бакамбу, Родриго Ернандес Касканте, Мануел Тригерос и отново Бакамбу пропуснаха. 

Но в 80-та минута всичко свърши. Тогава Тригерос стреля, но Лопес спаси. При добавката топката стигна до Бакамбу, той стреля мощно в ъгъла на вратаря и топката се озова в мрежата му за 2:0. 

В крайна сметка това беше крайният резултат и Виляреал взе важните три точки. С тях в актива си "жълтата подводница" има вече 45 в актива си на шестата позиция, с една по-малко от Атлетико Мадрид. Еспаньол е на деветата позиция с 36 точки.