Реал Мадрид се завърна към победите, след като се наложи с убедителното 4:1 при гостуването на Ейбар от 26-ия кръг на Примера дивисион.

От състава на Реал Мадрид липсваха наказаните Алваро Мората и Гарет Бейл, както и контузеният Кристиано Роналдо. Карим Бензема за сметка на това се отличи с два гола.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 14-та минута, когато Марко Асенсио центрира в наказателното поле на домакините, където Луна не успя да избие топката, която попадна в Карим Бензема, който стреля, но Йоел успя да спаси. След това при добавката французинът бе безкомпромисен и отблизо вкара в опразнената врата.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 25-та минута, когато Хамес Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Ейбар, където Карим Бензема засече топката и я изпрати във вратата на Йоел.

„Белия балет“ вкара трети гол в 29-та минута, когато Карим Бензема центрира в наказателното поле на Ейбар, където Хамес Родригес бе най-съобразителен и отблизо вкара топката във вратата на Йоел.

Ейбар можеше да намали изоставането си в 38-та минута, но Серхио Рамос в последния момент блокира удара на Серхи Енрич.

Реал Мадрид организира бърза контраатака в 43-та минута, но завършващият му удар не бе достатъчно точен.

Йоел направи две решаващи спасявания в 44-та минута, когато отрази удари на Бензема и Асенсио.

Ейбар направи нов сериозен пропуск в 52-та минута, когато Данило изби топката след удара на Рубен Пеня.

Реал Мадрид поведе с 4:0 в 60-та минута. Карим Бензема пусна отличен извеждащ пас към Марко Асенсио, който продължи към Хамес Родригес. Колумбиецът стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Йоел, след което при добавката Асенсио не пропусна да вкара.

Гол на Ейбар не бе зачетен правилно в 68-та минута заради засада на Ескаланте.

Ейбар намали изоставането си в 72-та минута, когато Педро Леон центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Раул Пеня отблизо изпрати топката във вратата на Кейлор Навас.

Реал Мадрид е лидер в класирането с актив от 59 точки, докато Ейбар е седми с 39 точки.