Съперникът на Левски в Лига Европа – Виляреал, отново не стигна до успех в Примера дивисион. Шести мач поред в испанския шампионат „жълтата подводница” не може да запише победа, като този път направи нулево равенство като домакин на Еспаньол.

Така Виляреал остава в застрашителната зона на изпадащите – на предпоследното 19-то място. От началото на кампанията отборът записва единствено разочароващи резултати в Испания - 3 равенства и 3 загуби.

Въпреки това, в мача от 6-я кръг, Виляреал има и утежняващо нещата обстоятелство за този резултат, а феновете на тима определено няма как да са доволни, след като още в 15-та минута Еспаньол остана с 10 души на терена. Главният рефер отпрати в съблекалнята Хуан Форлин за нарушение срещу стража на домакините - Камени.

В друга среща от кръга, Валядолид и Атлетик Билбао направиха 2:2, като и в този двубой не липсваха червени картони. Реферът дори показа не един, не два, а цели три пъти картона. Атлетик се раздели с Астарлоа Устариц в 22-та минута, а Валядолид с Алберто Маркос (76’) и Батиста Нивалдо (79’).

Всички резултати:

Хетафе - Осасуна - 2:1 (0:0)

Валядолид - Атлетик (Билбао) - 2:2 (0:1)

Спортинг Хихон - Майорка - 4:1 (0:1)

Виляреал - Еспаньол - 0:0

Херес - Малага - 1:1 (0:0)

Сантандер - Валенсия - от 20.00

Севиля - Реал (Мадрид) - от 22.00

събота:

Атлетико Мадрид - Сарагоса - 2:1 (1:0)

Барселона - Алмерия - 1:0 (1:0)

Тенерифе - Депортиво Ла Коруня - 0:1 (0:0)