Треньорът на Барселона Тито Виланова заяви, че неговият отбор няма да подцени гостуването на Алавес за Купата на Краля. Каталунският гранд ще пътува тази вечер до „Естадио де Мендисороса“ за първия мач от 1/16-финалите в турнира.

Лионел Меси, Виктор Валдес, Жорди Алба, Педро Родригес и Шави са петимата играчи, които ще получат почивка за двубоя, но Виланова побърза да увери феновете, че отпускане срещу третодивизионния тим няма да има.

„Трябва да се отнесем към този мач по начина, който му се полага“, заяви специалистът. „Ще пусна възможно най-конкуретния си състав, за да постигнем добър резултат.“

„Не приемам тази среща като шанс пред играчите, които не са играли много от началото на сезона. Все пак обаче трябва да се оправяме без някои футболисти, които лекуват травми“, допълни наследникът на Хосеп Гуардиола.

„Познавам треньора на Алавес и методите му. В последните си десет мача те са допуснали едва 4 гола. Това означава, че защитата им е добре обиграна и организирана“, завърши Виланова.