Полузащитникът на Реал Мадрид Шаби Алонсо засне стилна фотосесия за списание Esquire. Звездата на “белия балет” даде и интервю за изданието, в което разкри, че дори самият той се чуди как и на най-затънтените кътчета по света има фенове на кралския клуб.

28-годишният играч продължава да се учудва от феномена, който създава Реал Мадрид – как може да поражда двете крайности у хората – любов и омраза.

„Реал Мадрид кара хората да изпитват чувство и на любов, и на омраза, а това е много интересно. Където и да пътуваме, където и да сме, винаги има една група от 1000-2000 души, които чакат на терминала или извън хотела, за да си направят снимки и да ни аплодират”, продължава да се удивява самият Алонсо.

Нещата обаче се променят, когато отборът се сблъска с феновете на противниковите тимове.

„Когато стигнем с автобуса до терена на противниковия тим, нещата се променят коренно. Поглеждайки през прозореца към феновете, виждаме жестове, които те ни показват – жестове, с които ни демонстрират, че не ни обичат... Но това е нормално, почти всеки би искал да победи големите отбори”, добави още полузащитникът на Реал Мадрид.