Реал Мадрид се смили над Атлетико Мадрид и постигна победа с 3:2 в дербито на испанската столица от 29-я кръг на Примера дивисион.

Доста изненадващо „дюшекчиите” поведоха в резултата още в 10-та минута, когато Тиаго Мендеш подаде към Серхио Агуеро, който продължи към Хосе Антонио Рейес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал и с хубав техничен удар прати топката в десния ъгъл на Икер Касияс.

Реал Мадрид веднага се вдигна на щурм, като най-чистото положение пред футболистите на Мануел Пелегрини бе в 37-та минута, когато Роналдо центрира от корнер, след което топката стигна до Тиаго, който бе на метър от гол линията, но се засуети и Тиаго изби.

След центриране в наказателното поле на Атлетико в 45-та минута Роналдо се измъкна от своя пазач и стреля отблизо с глава, но топката излезе в аут.

Второто полувреме започна повече от отлично за „белия балет”, който успя да изравни резултата още в 49-та минута, когато Роналдо центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, след което Албиол свали с глава топката към оставения сам Чаби Алонсо и той отблизо разстреля Давид де Хеа.

Само шест минути по-късно в 55-та Чаби Алонсо изведе със супер пас Алваро Арбелоа зад отбраната на Атлетико и десният краен бранител на Реал нахлу в наказателното поле на гостите, след което прати топката за трети път в мрежата на Де Хеа.

В 59-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Атлетико Мадрид Игуаин засече топката с глава, но тя срещна напречната греда.

Все пак Реал Мадрид стигна до трети гол в мача в 62-та минута, когато Тиаго направи много глупава грешка подарявайки топката на Игуаин на границата на наказателното поле на Атлетико и аржентинският нападател се озова сам очи в очи с Де Хеа, след което го преодоля безпроблемно пращайки топката в мрежата му.

Атлетико Мадрид стигна до по-почетна загуба в 67-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Реал Мадрид Чаби Алонсо игра с ръка и съдията прецени да даде дузпа, която бе реализирана от Диего Форлан.

Серхио Рамос и Чаби Алонсо си изкараха нарочни жълти картони и ще пропуснат гостуването на Расинг Сантнадер, но ще са на линия за „Ел Класико” срещу Барселона на „Сантиаго Бернабеу” на 10 април.

Реал Мадрид продължава да е лидер в Примера дивисион със 74 точки, колкото има и вторият Барселона. Атлетико Мадрид е на десето място с 37 точки.