Реал Мадрид разби с 5:1 Лос Анджелис Галакси в контрола, част от турнето на испанския гранд в САЩ. Двубоя се игра на стадион "Хоум Депо Център" в Карсън, Калифорния.

Мачът започна отлично за „белия балет“, който излезе напред в резултата още във 2-та минута, когато Ди Мария финтира двама футболисти на Лос Анджелис, след което пусна извеждащ пас към Гонсало Игуаин, който остана сам срещу Соундърс и го преодоля, пращайки топката във вратата му.

Аржентинецът Анхел ди Мария изигра много силен мач за „кралете“. Той имаше възможност да се разпише в 4-та минута, но стреля от малък ъгъл и в страни от вратата на американския отбор.

Все пак Ди Мария се разписа в 11-та минута, когато получи пас от Ласана Диара и с удар от около 16 метра прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Соундърс за 2:0.

ЛА Галакси върна едно попадение в 23-та минута, когато Бекъм центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид и Лопес отблизо прати топката във вратата на Касияс.

Реал Мадрид отбеляза трети гол в срещата в 36-та минута, когато Игиаун пусна към Кайехон, който бе изведен зад отбраната на ЛА Галакси и без проблеми след това преодоля Соундърс за 3:1.

В 43-та минута Игуаин можеше да вкара четвърти гол, след като остана сам срещу Соундърс, но пропусна да се разпише.

Четвъртото попадение за Реал Мадрид в срещата падна в 49-та минута, когато Гранеро подаде към Мората, който бе точен за 4:1.

Последният гол в срещата падна в 84-та минута, а негов автор бе Хесе.

Първи минути за Реал Мадрид от началото на подготовката записаха Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Месут Йозил, Пепе, Серхио Рамос, Чаби Алонсо и Икер Касияс.

Съставът на Реал Мадрид: Касияс, Начо, Албиол, Варан, Коентрао, Алонсо, Диара, Кака, Ди Мария, Кайехон, Игуаин.