Реал Мадрид победи Майорка с 5:2 в зрелищен мач от 28-мия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ имаше сериозни трудности като губеше с 1:2 на почивката, но избухване от 5 минути, в което Реал вкара 3 гола, донесе трите точки за Роналдо и компания.

Резултатът на „Сантяго Бернабеу“ бе открит още в 6-а минута, когато Дос Сантос стигна до топката отляво, откъдето центрира, а Емилио Нсуа засече топката с глава и я прати зад Диего Лопес за 1:0.

„Белия балет“ изравни в 14-а минута, когато Лука Модрич намери Пепе със страхотен извеждащ пас, а португалецът от своя страна подаде към Игуаин, който засече във вратата за 1:1.

Изненадващо обаче, гостите отново поведоха в резултата. След центриране от корнер, Педро Бигас стреля с глава като след докосването му топката летеше във въздуха преди Алфаро да я засече също с глава на задната греда и да вкара за 2:1.

Домакините веднага се втурнаха в атаки и на два пъти бяха много близо до изравняването чрез Роналдо. След пас на Кака, португалецът стреля в аут от удобна позиция, а малко след това негов изстрел удари гредата.

До края на полувремето мадричани така и не успяха да вкарат гол, но за сметка на това нанесоха своя удар в началото на второто полувреме, когато в рамките на 5 минути реализираха 3 гола. В 52-а минута след центриране от корнер на Йозил Роналдо засече топката и я вкара в далечния ъгъл за 2:2.

Почти веднага след това при поредната атака в бяло, една изчистена от бранител на Майорка топка попадна в Модрич, който със страхотен шут извън наказателното поле не остави шансове на Ауате и даде аванс на своя отбор.

Интригата приключи в 57-а минута. Кака намери добре Йозил отдясно, а немският национал почти от аутлинията върна топката перфектно за Игуаин, който без проблеми вкара в опразнената врата втория си гол в мача.

Мачът продължи във високо темпо, с положения и пред двете врати, но единственият гол до края падна в добавеното време на мача и бе дело на Карим Бензема.

Шаби Алонсо подаде отлично в коридор към Игуаин, който кавалерски асистира на влезлия като резерва французин, за когото остана само да чукне топката за крайното 5:2.

В класирането Реал Мадрид е на второ място с 61 точки, на 10 зад лидера Барселона, който има и мач по-малко. Майорка е на 18-а позиция с 24 точки, на 2 зад спасителното 17-о място.