Президентът на Валенсия Мануел Йоренте критикува остро действията на арбитъра по времена на първия полуфинал за Купата на Краля срещу Барселона, който завърши при резултат 1:1. Той заяви, че е нормално да се говори за съдиите, особено когато те не си вършат работата добре.

Повод за тези изказвания на футболния бос бе една ситуация в 18-ата минута на двубоя, когато нападателят на Валенсия Роберто Солдадо преодоля защитника на Барселона Жерар Пике, вратарят на каталунците Хосе Пинто излезе да го посрещне и при падането си на земята удари топката с ръка извън наказателното поле.

„Беше напълно ясно за какво става въпрос, всички 49 000 души на стадиона си дадоха сметка, ситуацията беше съвсем ясна. Именно заради това е нужно да коментираме съдиите“, обясни гневно Йоренте.

„Има отбори, които традиционно говорят за съдиите, ние не сме от тях, но не е възможно тази ситуация да не бъде забелязана нито от страничния съдия, нито от главния, а същевременно да бъде видяна от целия стадион“, добави още президентът.

„Иначе съм доволен от това, което видях като представяне на нашите момчета. Всичко остава да се реши в ответния мач. Имаме своите шансове“, обясни Йоренте.