Барселона изпусна да победи Валенсия в първия полуфинален сблъсък между двата отбора за Купата на Краля, който се игра на стадион „Местая” и завърши 1:1.

Каталунците имаха надмощие в срещата и може да съжаляват, че не стигнаха до победа в срещата, след като изпуснаха дузпа чрез Лионел Меси и пропуснаха много чисти положение пред вратата на Валенсия.

Още в 8-та минута Меси стреля опасно от пряк свободен удар, но топката мина в опасна близост в страни от вратата на Диего Алвеш.

Барселона можеше да поведе в 17-та минута, когато Меси направи за смях отбраната на Валенсия и стреля, но в последния момент Матийо подложи тялото си на пътя на топката и след рикошета тя се озова с голяма доза късмет в ръцете на Алвеш.

Първата спорна ситуация в срещата бе в 18-та минута, когато Солдадо се измъкна от опеката на Пике и бе на път да премине и покрай вратаря Пинто, който излезе да пресрещне нападателя на Валенсия и при падането си на земята удари с ръка топката извън наказателното поле на Барселона. Съдията Гонсалес Гонсалес прецени, че няма умисъл в играта с ръка на Пинто не уважи претенциите на домакините.

Алексис Санчес получи хубав извеждащ пас в 22-та минута, но след удара му топката мина в страни от вратата на Диего Алвеш.

Валенсия поведе в 27-та минута, когато Матийо проби отляво на атаката на Валенсия, след което центрира в наказателното поле на Барселона, където Хонас бе оставен непокрит и с премерен удар прати топката във вратата на Пинто.

Силната игра на Барселона продължи, въпреки получения гол и в 33-та минута Санчес стреля опасно, но Алвеш изби топката в корнер.

След изпълнението на ъгловия удар в 35-та минута Диего Алвеш сбърка фатално и подари топката на Пуйол, който не пропусна да се разпише и да изравни резултата 1:1.

През второто полувреме каталунците още повече засилиха натиска върху Валенсия и в 56-та минута Мигел фаулира Тиаго Алкантара в наказателното поле на домакините, а съдията Гонсалес посочи бялата точка. Меси застана зад топката в 57-та минута, но ударът му бе отразен от Диего Алвеш.

Натискът на Барселона продължи и в 73-та минута Меси подаде към Даниел Алвеш, който стреля, но топката срещна гредата.

Реваншът е след една седмица на стадион „Ноу Камп”, когато ще стане ясно кой от двата отбора ще се класира за финала за Купата на Краля.