С гол на Кристиано Роналдо осем минути преди края Реал Мадрид победи с 3:2 мексиканския Америка в приятелска среща, играна в Сан Франциско.

Двубоят, който е част от подготвителния лагер на испанския тим в САЩ, бе дебютен за новия треньор на Реал Жозе Моуриньо.

Серхио Каналес, за който също това беше първи мач с мадридчани, даде преднина на белия балет в 35-ата минута след добро двойно подаване с Роналдо.

След почивката обаче палачинката се обърна и Америка вкара два гола за само седем минути чрез Енрике Ескеда в 54-ата и Висенте Санчес в 61-ата.

Мексиканските фенове по трибуните се ентусиазираха, но само три минути по-късно Игуаин изравни за 2:2, след като бе изведен отлично от Кристиано Роналдо.

Роналдо направи обрата пълен и донесе успеха на Реал Мадрид след бомбено изпълнение на пряк свободен удар пред границата на наказателното поле в 82-ата минута за крайното 3:2.

Световните шампиони с Испания Икер Касиас, Серхио Рамос и Чаба Алонсо не играха срещу Америка, тъй като още са в почивка след триумфалното си участие на Мондиал 2010.