Един от шефовете в Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо вярва, че с пристигането на Жозе Моуриньо в „белия клуб” стартира една нова историческа фаза за клуба. Той призна, че по-малко от месец преди началото на шампионата, всички работят върху това, да осигурят най-добрите футболисти за Моуриньо.

„С пристигането на Моуриньо тук започва една нова страница за всички нас. Той е треньор, който изисква много, иска да извлече най-доброто от всеки футболист, и на всяка тренировка иска да вижда класата им,” сподели Бутрагеньо в интервю за клубния сайт на Реал Мадрид.

Той обясни, че подготовката в САЩ дава добра възможност отборът да се подготвя на спокойствие, тъй като там „играчите не са под погледа на всеки, както в другите части на света”. „До момента, всичко в подготовката върви перфектно,” отчете босът.

„Моуриньо прави много разнообразни тренировки, което е много важно и много положително за играчите. Когато отиваш на тренировка, и не знаеш какво те очаква, това те държи нащрек, и те стимулира. Мисля, че всички са доволни,” коментира Бутрагеньо.

Що се отнася до трансферите на Реал, той обясни, че „може би има нужда от подсилване в полузащита”, за да бъде още „по-солидна”. „Има по-малко от месец до началото на сезона, и ние в клуба искаме да осигурим най-добрите футболисти за Моуриньо,” каза още Бутрагеньо.

Той увери още всички фенове на Реал: „Ще се борим за всичко възможно. Ние винаги сме го правили, това е ясно. Но за да печелиш непрекъснато, трябва да имаш подходящите играчи и треньор, защото сезонът е дълъг. Трябва ти и дълга пейка, заради контузиите, колебанията във формата, и разбира се, треньорът трябва да има избор в деветте месеца, пълни с мачове.”