Лео Меси бе откаран по спешност в барселонска болница, веднага след като уплаши всички фенове на каталунците със своята контузия в мача срещу Бенфика /0:0/. По първите данни от прегледите, сякаш травмата на аржентинската звезда не е толкова тежка и той ще се размине с големите неприятности.

„Контузията на Меси е на външната част на лявото коляно”, е информацията, която на този етап съобщават от Барса, пише „Мундо Депортиво”.

Меси ще бъде подложен на ядрено-магнитен резонанс още в следващите часове и резултатите от него ще дадат пълна яснота около състоянието му.

Днес се очакваше да бъде голям ден за Меси, в който той да изравни или подобри головия рекорд на Герд Мюлер за най-много отбелязани голове /85/ в една календарна година. След като бе оставен като резерва от Тито Виланова, аржентинецът се появи на терена в 58-ата минута.

В 86-ата минута той бе изведен от Пике сам срещу вратаря на Бенфика, но не успя да го преодолее. Вместо това, Меси остана да лежи на терена и бе изнесен, очевидно страдащ от болка, с количката на санитарите, за ужас на „Камп Ноу”.


szólj hozzá: messi injury