Майорка победи с 2:0 гостуващия Валенсия в среща от петия кръг в Ла Лига и нанесе втора загуба на прилепите през седмицата. Във вторник те паднаха с 1:2 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига, като показаха, че този сезон ще бъде доста труден за тях.

Още от първи съдийски сигнал играчите на Хоакин Капарос демонстрираха по-голямо желание за победа и логично откриха резултата още в 8-ата минута. Израелецът Томер Хемед намери чудесно Виктор, а играещият от втора позиция нападател прати топката в мрежата не и без помощта на стража Диего Алвес.


Mallorca vs Valencia 1-0 23.9.12 by ourmatch

Валенсия веднага опита да вдигне обротите, но атаките на футболистите в бяло-черно не доведоха до големи опасности за домакините.

Десет минути след почивката Майорка утежни ситуацията на Маурисио Пелегрино и момчетата му с втори гол. Този път Виктор влезе в ролята на асистент и даде чудесно подаване към резервата Арисменди, който едва преди секунди бе влязъл в игра.


Mallorca vs Valencia 2-0 23.9.12 by ourmatch

До края „лос че“ отново опита да натисне, но не стигна до нищо повече от няколко разбърквания в наказателното поле.

С трите точки от мача Майорка вече има 11 в актива си, които ги изстреляха право на второ място зад Барселона. Валенсия пък продължава свободното си падане и вече е 13-и с едва пет точки.