Отборите на Майорка и Леванте не успяха да се победят, като завършиха при нулево равенство в мач от 34-я кръг на Примера дивисион.

Това бе първо равенство за Леванте от доста време насам. В последния месец възпитаниците на Хуан Игнасио записаха серия от поражения, като паднаха тежко от Реал Мадрид с 1:5, загубиха от Депортиво ла Коруня с 0:4, регистрираха минимално поражение от Барселона с 0:1, а Селта Виго се наложи със същия резултат.

Домакините поведоха рано-рано, като още в 7-ата минута излязоха напред в резултата. Томер Хемед напредна и след отлична двойна комбинация с Виктор Касадесус изведе своите напред - 1:0.

Последваха минути, в които двата тима си размениха по още няколко атаки, а равенството бе възстановено 3 минути преди края на първата част. В 42-ата минута Педро Лопес напредна от дясно по нападението на отбора си, центрира в наказателното поле, където Роберт Акуафреска намери добре топката и направи 1:1.


MAL 1-1 LEV by adriabril

До края на срещата двата екипа си спретнаха по още няколко атаки, но така и не се стигна до нови попадения.

След равенството Майорка продължава да бъде в дъното на класирането с 29 точки, а Леванте се изкачи позиция напред, 12-ти, с 41 пункта.