Олимпик Лион победи Витория Гимараеш с 2:1 в последния си мач от група I на Лига Европа и по този начин си осигури първото място в крайното класиране.

Португалците можеха да се класират напред за сметка на Лион при евентуална победа, а мечтата им изглеждаше още по-близо, след като поведоха в 11-та минута след гол на Томане.

В големия грешник за домакините се превърна Педро Корея, който си изкара втори жълт картон в 62-та минута за нарушение срещу Йоан Гюркуф в наказателното поле. Така той остави съотборниците си с човек по-малко, а гостите получиха право да изпълнят дузпа, реализирана от Бафетимби Гомис.

Само 3 минути по-късно пък Джордан Фери реализира втория гол за Олимпик, който се оказа и победен за тима от Лион.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В другия двубой от тази група Реал Бетис и Риека завършиха 0:0 като този резултат позволи на испанския отбор да завърши на второ място в групата и да се превърне в един от потенциалните съперници на Лудогорец в следващата фаза.

Така Лион завърши с 12 точки, а Бетис с 9 и двата отбора ще участват в жребия за 1/16-финалите, който е в понеделник. Витория Гимараеш с 5 точки и Риека с 4 отпадат от надпреварата.