Барселона победи с 1:0 Валенсия и продължава да е лидер в Примера дивисион с пълен актив от 9 точки след първите три кръга, оставайки единственият тим без грешна стъпка в испанския шампионат в момента.

Единственото попадение в двубоя на Камп Ноу вкара бразилският защитник на каталунците Адриано Корея, който бе определен като главен виновник за загубата с 1:2 като гост на Реал Мадрид през седмица, когато получи червен картон още в 28-ата минута и твърде рано остави тима си с човек по-малко при резултат 0:2.

След късо изпълнение на ъглов отляво в 22-ата минута Корея заби страхотен гол почти от ъгъла на наказателното поле, като прати безпощадно топката в далечния горен ъгъл на вратата на прилепите.

Малко по-късно Сеск Фабрегас изпусна отличен шанс да удвои, след като бе изведен отлично сам срещу вратаря Диего Алвес, но стреля на сантиметри от гредата.

В 60-ата минута Алберто Коста центрира от фаул към Виктор Руис, който вкара отблизо, но попадението на Валенсия бе отменено заради засада на Руис.

Така Барса запази преднината си от 5 точки пред основния съперник за титлата в Испания Реал Мадрид, който по-рано в неделя победи с 3:0 Гранада.

Валенсия пък все още няма победа в Примера дивисион през този сезон и е на 17-а позиция със само две спечелени точки. Треньорът Маурисио Пелегрино обаче донякъде може би има право на известно оправдание, тъй като два от първите три съперника на прилепите до момента бяха супертимовете на Реал Мадрид и Барселона.