Шампионът Реал Мадрид записа първата си победа за сезона в Примера дивисион, след като победи лесно с 3:0 у дома Гранада в мач от третия кръг на испанското първенство.

Два гола за успеха записа звездата на белия балет Кристиано Роналдо, който обаче получи травма и напусна принудително игра в средата на втората част. Добрата новина е, че на пръв поглед контузията на португалското крило изглежда лека.

Роналдо откри резултата в 26-ата минута, когато бе изведен отляво от Хосе Кайехон и от малък ъгъл вкара топката между краката на вратаря Тоньо за 1:0.

Реал удвои в 53-ата, когато Кристиано се разписа отново, но този път след добра асистенция на Анхел Ди Мария отдясно.

След многоходова атака 76-ата минута Месут Йозил изведе Карим Бензема в наказателното поле и той успоредно на вратата намери непокрития Гонсало Игуаин, а аржентинецът отблизо вкара за крайното 3:0.

За първи път като титуляр за Реал Мадрид игра новото попълнени Лука Модрич, който остана на терена до 58-ата минута, когато бе заменен от Йозил.

Победата изкачи Реал на 11-о място във временното класиране в Испания с актив от 4 точки от 3 мача. Гранада е 18-и със спечелена само 1 точка.