Барселона победи с 2:0 като домакин Валенсия в реванш от полуфиналите за Купата на Краля и с общ резултат 3:1 се класира за финала, където ще срещне Атлетик Билбао.

Каталунците рано поведоха в двубоя на Камп Ноу с гол на Сеск Фабрегас. В 16-ата минута Лионел Меси от зад центъра направи проницателно извеждащо подаване към Фабрегас, който надбяга Мигел Монтейро и технично прехвърли вратаря Диего Алвес за 1:0.

В 76-ата минута Софиен Фегули получи втори жълт картон и остави гостите от Валенсия с човек по-малко, сякаш лишавайки прилепите от шансовете им за изравнителен гол, който да прати реванша в продължения.

Барса бързо се възползва от численото си преимущество на терена и в 81-ата минута си гарантира успеха с гол на Шави, който непокрит от 15 метра простреля Алвес за крайното 2:0.

Така Барселона ще повтори финала за Купата от паметния за тима сезон 2009, когато би именно Атлетик Билбао с 4:1 на Местая в директния сблъсък за трофея. Това бе и дебютен сезон на Хосеп Гуардиола начело на каталунците, които след това спечелиха още Шампионската лига и Примера дивисион, правейки златен требъл.