Защитникът на Атлетико Мадрид Диего Годин призна, че е посъветвал своя партньор в центъра на отбраната Жоао Миранда да се цели в контузеното бедро на Лионел Меси по време на първия мач за Суперкупата на Испания.

Двубоят на „Висенте Калдерон“ приключи при 1:1, което дава известно предимство на Барселона, но още не е ясно дали аржентинецът ще е на линия за каталунците за реванша другата седмица.

Той напусна с принудителна смяна на почивката, след като за пореден път през последните месеци почувства болки в лявото си бедро. Едва след мача в мрежата се появиха кадри, на които се вижда как уругвайският защитник на мадридчани нарежда на своя партньор Миранда да удря меси в областта на травмата.

Естествено, защитникът отнесе доста критики за поведението си, но самият той го определи като „част от играта“. „Това бяха футболни жестове и тези, които играят, знаят какво е значението им“, обясни 27-годишният Годин. „Видях, че той докосва тази част от крака си. Направих тези жестове към моите съотборници, за да знаят къде точно да упражняват натиск. Хвърляме се за всяка топка така, че все едно е последна. Това ни направи победители“, допълни той.