Отборът на Барселона постигна резонна победа при визитата си на Майорка в мач от 11-ия кръг на испанското първенство. Тимът на Тито Виланова нямаше никакви проблеми срещу своя противник и се наложи с 4:2. С два гола за гостите за пореден път се отличи Лионел Меси.

Шави Ернандес откри в 28-ата минута, а в самия край на първата част, „каталунците“ направиха резултата класически с два бързи гола. Лионел Меси направи 2:0 в 44-ата минута, а в продължението на първото полувреме Кристиан Тейо покачи на 3:0.

В началото на вторите 45 минути, домакините се върнаха в мача, отбелязвайки за 1:3. В автор на гола за Майорка се превърна Перейра. Само три минути по-късно, в 58-ата, домакините стигнаха до дузпа, която Виктор превърна в гол и доведе нещата до 2:3.

Веднага след втория гол за Майорка, гостите вдигнаха оборотите и в 70-ата минута, Меси предреши крайния изход на двубоя с второто си точно изпълнение.

По-рано днес, Валядолид и Валенсия не успяха да се победят, завършвайки при 1:1, а Атлетик Билбао надделя над Севиля с 2:1. Тази вечер са двубоите на Атлетико Мадрид с Хетафе и Леванте срещу Реал Мадрид.

Независимо от резултатите в тях, Барселона остава лидер във временното класиране с актив от 28 точки, втори и трети са съответно Атлетико и Реал.


szólj hozzá: Mallorca vs Barcelona 2:4 GOALS HIGHLIGHTS