Барселона се откъсна на четири точки пред преследвача си Реал Мадрид, след като победи с категоричното 4:1 Малага при домакинството си на „Ноу Камп” от 19-я кръг на Примера дивисион.

Каталунците изнесоха поредния си спектакъл, като само за първите 45 минути създадоха осем голови ситуации.

Барса поведе в резултата още в 7-та минута, когато Даниел Алвеш подаде към Андрес Иниеста, който от границата на наказателното поле на Малага стреля от движение, а топката срещна десния стълб на вратата на Серхио Асенхо и влезе за 1:0.

Каталунциуте можеха да водят с 2:0 в 16-та минута, когато след удар на Шави топката срещна напречната греда на вратата на Малага.

Само 60 секунди по-късно логичното се случи и Бускетс открадна една топка, след което Шави подаде към Меси, а той с техничен пас изведе Вия зад отбраната на Малага, а след това бившият нападател на Валенсия нямаше никакви проблеми да преодолее Асенхо за 2:0.

Даниел Алвеш се контузи в 24-та минута и бе заменен принудително от Адриано.

В 35-та минута блесна гения на Меси, който „разряза” защитата на Малага пускайки страхотен извеждащ пас към Иниеста, който се озова сам срещу Асенхо и стреля, но ударът му бе париран, след което топката попадна в Педро и той вкара топката за трети път във вратата на андалусийци.

До края на първото полувреме играчите на Хосеп Гуардиола изпуснаха още няколко идеални възможности да направят резултата още по-внушителен.

Малага стигна до почетен гол в 67-та минута, когато Дуда изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в левия ъгъл на Валдес.

Опасните атаки на Барселона продължиха и през второто полувреме, но си личеше, че играчите бяха поотпуснати от преднината, която имаха.

В 73-та минута Шави пусна великолепен извеждащ пас към Вия, който след това преодоля Асенхо и на празна врата прати топката за четвърти път в мрежата на Малага.

В края на мача в игра се появиха Боян Къркич и Ибрахим Афелай, които внесоха още свежест в играта на Барса и каталунците пропуснаха още няколко възможности да направят победата си още по-внушителна.

След тази победа Барселона вече има актив от 52 точки, а Малага остава на шестнадесето място със 17 точки.