Барселона разгроми с 5:0 като домакин втородивизионния Кордоба и се класира за 1/4-финалите за Купата на Краля с общ резултат от двата мача 7:0.

В реванша от осминафиналите Тито Виланова пусна повечето от резервите си, а участие не взеха твърди титуляри като Лео Меси, Пике, Виктор Валдес, Шави и Иниеста.

В стартовия си състав Виланова заложи на Пинто, Пуйол, Дани Алвес, Мартин Монтоя, Масчерано, Фабрегас, Сонг, Тиаго Алкантара, Серхи Роберто, Давид Вия и Алексис Санчес, а непосредствено след почивката в игра се появиха и младоците Бартра, Тейо и Хонатан Дос Сантос.

В 18-ата минута Тиаго Алкантара нахлу централно в наказателното на гостите и с точен изстрел откри головата серия на каталунците, а малко след него Давид Вия с два гола в 21-ата и 26-ата покачи на 3:0.

През второто полувреме и Алексис Санчес заби две попадения във вратата на Кордоба в 55-ата и 85-ата минути, оформяйки крайното 5:0.

На 1/4-финалите за Купата на края Барса ще има далеч по-сериозен съперник в лицето на участника в Шампионската лига Малага, като първата среща е на 16 януари на Камп Ноу, а реваншът на Ла Росаледа е на 23 януари.

В друг мач от 1/8-финалите Бетис победи трудно с 1:0 Лас Палмас с гол на Рубен Кастро в 85-ата минута и се класира напред с общ резултат 2:1. В следващата фаза севилците ще играят с Атлетико Мадрид.