Атлетико Мадрид продължи добрата си серия над Реал и победи с 2:1 в дерби от 3-ия кръг. Тиаго и Арда Туран се разписаха за "дюшекчиите", а за "белия балет" точен беше Кристиано Роналдо.

Двама тима тръгнаха устремно. Хамес Родригес стреля в Моя в 6-ата минута. В 10-ата минута падна и първия гол в мача след центриране от корнер. Коке прати топката на близката греда, а там Тиаго прати топката във вратата на Касияс.

Вижте видео от мача

Четири минути след гола Роналдо стреля добре, но топката премина над гредата. Две минути по-късно португалецът се освободи от Годин и намери Хамес Родригес, но той стреля неточно.

В 24-ата минута Бейл стреля от пряк свободен удар, но Моя беше на точното място и предотврати опасността.

В 25-ата минута Сикейра фаулира Кристиано Роналдо в наказателното поле и потърпевшият се разписа от бялата точка. В 33-ата минута отново Роналдо пробва мерника си, отново неточно.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

източник: БГНЕС

До почивката Бензема не успя да даде аванс на символичните домакини.

През втората част дебют за Реал направи Чичарито, който влезе на полето в 64-ата минута, заменяйки Карим Бензема. В последните петнадесетина минути Атлетико натисна съперника си. В 73-ата минута Арда Туран стреля встрани от вратата, две минути по-късно отново той пробва мерника си, отново неуспешно. В 76-ата минута турският футболист се разписа след пас на Хуанфран.

В добавеното време Гризман беше изведен от Моя в отлична позиция, но той пропиля ситуацията. Въпреки това Атлетико спечели мадридското дерби и вече е на второто място с актив от 7 точки, а Реал след второто си поражение в шампионата е 12-ти с 3 точки.