Отборът на Барселона постигна труден успех с 2:0 над Атлетик Билбао в мач от 3-я кръг на Примера дивисион. И двата гола за каталунския успех паднаха през втората част, като техен автор бе Неймар, след асистенции на Лионел Меси.

Меси и компания стигнаха трудно до успеха, след като през първата част Атлетик показа солидна игра в защита и значително, и успешно затрудняваше всяка атака на тима-домакин.

От трибуните случващото се на терена следеше Луис Суарес, чиито дебют предстои. Както е известно, той изтърпява наказание заради ухапването на Джорджо Киелини на Мондиала в Бразилия по време на мача между Уругвай и Италия.

Първото полувреме премина във високо темпо, но каталунците така и не успяха да напипат верния ритъм и да намерят правилния път към противниковата врата. Възпитаниците на Луис Енрике владееха повече топката, като стигнаха до няколко положения, но така и не успяха да материализират преимуществото си.

Чудесни ситуации се разкриха пред Мунир, както и Лионел Меси, който в 41-ата минута можеше да открие резултата след отлична самостоятелна акция, но топката бе изчистена в последния момент от бранител на Атлетик. В последната минута преди края на редовните 45 минути Мунир получи добре топката и изпита рефлекса на стража на баските Ираисос, който обаче се представи без грешка.

Най-чистото положение пред Атлетик за първата част се разигра в 28-ата минута, когато Андер Итураспе след чудесен дрибъл опита да застраши Клаудио Браво, но той се намеси умело.

В началото на вторите 45 минути Жерар Пике замени Хавиер Масчерано, който бе получил силен удар през първата част.

Барса стигна до попадение на Мунир в първите минути на втората част, но голът бе отменен заради засада.

В 60-ата минута Лионел Меси получи в наказателното поле, но се засуети и в решителния момент топката му бе отнета. Малко след това Педро напредна от ляво, опита изстрел, но без резултат.

В 68-ата минута Андрес Иниеста получи добър пас, навлезе в наказателното поле, където комбинира с Неймар. Последният върна към връхлитащия Меси, а той нанесе доста непремерен удар и изкара топката в аут.

Така търсеният от каталунците гол падна в 79-ата минута, когато Меси получи добре пред наказателното поле топката, пусна пас към Неймар, който безпощадно направи 1:0 и принуди играчите на съперника си да удрят главите си в терена.

В 84-ата минута авансът на тима от „Камп Ноу“ бе увеличен на 2:0, а автор и на втория гол бе Неймар. Бразилецът отне топката в дясно около центъра на терена, а след това комбинира с Меси. Той я пое и напредна от дясно нахлу в наказателното поле, където върна около точката на дузпата. Там се бе придвижил Неймар, който за втори път порази търсената цел.

В класирането Барселона е лидер с 9 точки, без загуба от началото на шампионата, а Атлетик е 10-и с 3 пункта.