Отборът на Валенсия съумя да победи като гост Малага с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на Примера. "Прилепите" трябваше да обръщат резултата, а това се случи в последните десетина минути на срещата.
 
Домакините откриха резултата чрез Идейе в 27-ата минута, но гостите обърнаха двубоя с попадения на Коклен, който изравни резултата в 80-ата минута, а в 85-ата Даниел Парехо донесе трите точки на своя тим след точно изпълнена дузпа. Между двата гола домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Мигел.
 
Първото полувреме беше равностойно. Домакините обаче стигнаха първи до попадение в 27-ата минута, когато след центриране от корнер Идейе с пета успя да чукне топката във вратата за 1:0.
 
В 56-ата минута домакините за втори път пратиха топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради фаул в нападение. Две минути по-късно Идейе пропусна от добра позиция с глава.
 
Гостите от Валенсия стигнаха до равенството в 80-ата минута, когато след центриране от корнер Коклен беше изпуснат на първата греда и с глава порази вратата за 1:1.
 
В 84-ата минута Мигел задържа в наказателното поле откъсващия се Родриго Морено, а съдията отсъди дузпа и извади директен червен картон на защитника. Дани Парехо изпълни безапелационно наказателния удар за 1:2.
 
В последната секунда на мача Малага можеше да се добере до равенството. Вратарят Роберто се включи в атака при един корнер и именно той стреля много опасно с глава, но не успя да се разпише.
 
Така Валенсия записа втора поредна победа и с 46 точки е на третото място в класирането. Малата е на последното място с 13 точки.