Алавес се наложи с 1:0 над Депортиво Ла Коруня в мача от 24-ия кръг на Ла Лига. Взетият под наем от Барселона Мунир Ел Хадади реализира единственото попадение в срещата в 61-ата минута. 

Така баските записаха трета поредна победа в испанското първенство и вече са на цели 10 точки пред 18-ия Лас Палмас. Тимът на Кларънс Зеедорф е 19-и след 15-ата си загуба.

В 7-ата минута Джон Гуидети бе изведен сам в наказателното поле. Той заобиколи вратаря, но нацели лявата греда с удара си.

На свой ред гостите не успяха да се разпишат също след удар в гредата. В 18-ата Закария Бакали овладя перфектно подаване на границата на наказателното поле и разлюля десния стълб.

Домакините поведоха в резултата в 61-ата минута. Мунир Ел Хадади получи подаване от Алфонсо близо до дъгата и отправи мощен удар от границата на наказателното поле. Топката влетя право в мрежата на гостите за 1:0, а вратарят бе безпомощен.

В 78-ата минута Ибай Гомес Перес пропусна да удвои за тима си и да сложи край на интригата в двубоя. Той стреля от ръба на пеналтерията, но ударът му премина встрани от лявата греда. Това бе и последното по-интересно положение в срещата.