Валенсия се препъна при домакинството си на Майорка и двата отбора завършиха 1:1 в мач от 12-я кръг на Примера дивисион.

Още в 9-та минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Давид Вия се разписа след пас на Давид Силва, но попадението бе отменено заради засада. Две минути по-късно последва нов пропуск на Силва.

Давид Силва получи контузия в 28-та минута и бе принудително заменен от Хоакин Санчес.

Домакините поведоха в 48-та минута, когато Банега центрира от корнер на втората греда в наказателното поле на Майорка, където Вия засече топката и я прати в мрежата на Ауате.

Натискът на Валенсия продължи, но не успя да доведе до отбелязването на втори гол, защото Вия, Мата и Хоакин направиха сериозни пропуски, а Ауате показа добър рефлекс и отчая футболистите на Унай Емери.

В 84-та минута Бруно фаулира в наказателното поле на Валенсия Кастро и съдията Итуралде Гонсалес свири дузпа в полза на гостите.

Наказателният удар бе реализиран от Борха Валеро в 85-та минута, който не остави никакъв шанс на Сесар и прати топката в центъра на вратата.

След това равенство Валенсия остана на четвърто място във временното класиране с актив от 25 точки, а Майорка е на шеста позиция с 21 точки.