Валенсия направи грешна стъпка при гостуването си на Расинг Сантнадер от 21-я кръг на Примера дивисион, след като двата отбора завършиха 1:1.

Футболистите на Сантандер играха по-добре през първото полувреме и можеха да поведат в резултата още в 30-та минута, но след удар на Адриан топката срещна гредата.

Домакините все пак поведоха в резултата в 32-та минута, когато Банега не успя с глава да изчисти добре една топка и Ариел се оказа най-съобразителен и прати кълбото във вратата на Гуаита.

Резервата на Валенсия Давид Наваро влезе в разправа със съдията Алварес Искиердо в 52-та минута и бе изгонен с директен червен картон от скамейката на “прилепите”.

Играчите на Валенсия успяха да изравнят резултата в 77-та минута, когато Тино Коща прати топката в горния десен ъгъл на Тоньо.

Гостите останаха с човек по-малко в 89-та минута, когато Рикардо Коща бе изгонен за втори жълт картон.

И домакините завършиха мача в намален състав, след като в даденото от съдията продължение Ласен си изкара набързо два жълти картона и потегли към душовете.

След това равенство Валенсия остава на четвърто място с 41 точки и вече е на цели четири пасив от третия Виляреал. Сантандер остана на шестнадесета позиция с 21 точки.