Валенсия се класира за четвъртфиналите на Купата на Краля, след като спечели с 3:0 мача реванш срещу Гранада като гост на „Лос Карменес“. „Прилепите“ продължават напред в напреварата с общ резултат 7:0.

Гранада започна мача по-активно и създаде няколко опасни положения пред вратата на Матю Райън. Най-сериозната ситуация бе в 16-та минута, когато Рубен Рочина комбинира добре със Съксес, а той стреля, но австралийският вратар успя да спаси.

Три минути по-късно след удар на Рочина топката се спря в напречната греда.

Обратно на логиката Валенсия успя да поведе в резултата в 41-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Гранада Заибо засече топката с глава и я изпрати във вратата на Келава.

Валенсия удвои своята преднина в 63-та минута, въпреки че домакините остро протестираха срещу зачитането на попадението. Данило изпрати дълъг пас към Пако Алкасер, който излезе сам срещу Келава и вкара за 2:0. Протестите на играчите на Гранада бяха за нарушение на Заибо срещу Рочина при овладяването на топката от играчите на Валенсия в средата на терена.

Съдията Естрада Фернандес свири доста спорна дузпа за Валенсия в 82-та минута за нарушение на Бабин срещу Бакали. Наказателният удар бе реализиран от Пабло Пиати в 84-та минута.

Така Валенсия се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля.