Тимът на Валенсия показа непостоянната си природа този сезон. Само три дни, след като взеха скалпа на лидера в класирането Реал Мадрид, сега "прилепите" се издъниха като гости на неособено претенциозния Алавес. 

Баските надделяха с 2:1 след късна драма и на практика вече могат да забравят за каквито и да било страхове от евентуално изпадане. Това обаче все още не може да се каже с пълна сила за гостите в тази среща. 

Иначе Валенсия поведе 20 минути преди края, но малко след това Гомес Перес Ибай изравни. Влезлият като резерва сърбин Александър Катай направи обрата пълен, а в последните минути Фабиан Ореяна от Валенсия си изкара втори жълт картон и всичко свърши. 

Този мач предложи много интересни моменти от самото си начало. И още след седем минути игра баските можеха да открият, но ударът на Ибай с глава беше избит от Диего Алвес. Малко след това пък Карлос Бараган не можа да вкара за Валенсия. 

До края на полувремето имаше още няколко интересни ситуации пред двете врати, но гол в тях така и не падна. Затова цялата развръзка остана за втората част. А след няколко пропуска в началото, всичко се реши в последните 20 минути. 

Първо Валенсия поведе в 70-та минута чрез Карлос Бараган. Той беше най-съобразителен при едно разбъркване, причинено от избиването на топката от вратаря след пряк свободен удар на Дани Парехо. 

Но домакините намериха сили в себе си не просто за отговор, а за пълен обрат. Първо в 78-та минута Гомес Перес Ибай се разписа с невероятен шут от границата на наказателното поле и не остави шансове на Диего Алвес. 

В 86-та минута сърбинът Александър Катай направи 2:1, по-малко от 30 секунди, след като се беше появил на терена. Той беше изведен сам срещу вратаря с перфектен пас и го преодоля за 2:1. 

Това обезвери Валенсия, което си пролича и с глупавия втори жълт картон на Фабиан Ореяна в 88-та минута, което сложи точка на каквато и да била интрига в тази среща. След нея Алавес вече е на десетата позиция с 33 точки, докато гостите от тази среща са 14-и със своите 26 точки.