Валенсия спечели трудна, но ценна победа с 2:1 като гост на последния Кордоба в мач от 24-ия кръг на Примера дивисион.

Кордоба започна мача по-добре и на два пъти само добрите реакции на вратаря на Валенсия Диего Алвес спасиха „прилепите“ от гол във вратата си.

В 38-ата минута защитата на Кордоба забрави сам на втора греда Андре Гомес и той отблизо откри резултата в полза на гостите. Голът подейства добре на валенсианци, които извън гола не създадоха други опасности през първото полувреме.

Диего Алвес имаше още добри намеси на вратата на Валенсия, но и той не успя да предотврати гола във вратата си от дузпа в 73-ата минута. Тогава алжирецът Гилас застана на бялата точка и преодоля най-добрия дузпаджия сред вратарите за 1:1.

Валенсия обаче не бе казал последната си дума в мача и отново излезе напред в резултата. В 81-ата минута Пиати посрещна от воле една топка в пеналта на Кордоба, не я уцели добре, но тя прехвърля вратаря и влезе в мрежата за 1:2.

С тази си победа Валенсия се изравни по точки /50/ с третия в класирането Атлетико М, но „прилепите“ са изиграли мач повече. Кордоба е последен в подреждането с 18 точки.