Малага шокира сензационно Барселона и го победи в неговия дом "Камп Ноу" с 1:0. Лео Меси бе неузнаваем в мача от 24-ия кръг на Примера дивизион, както и целият отбор на каталунците, който остана с 56 точки на второто място в класирането.

Още в 7-ата минута Малага обля със студен душ „Камп Ноу“. Вратарят Камени вкара топката със силен шут в половината на Барселона, там Дани Алвеш се опита да върне на вратаря си Клаудио Браво, но го направи твърде нескопосано. Хуанми се възползва от грубата грешка на бразилеца, излъга вратаря и откри резултата – 0:1.

Оттам-насетне Барса започна да владее твърде много топката, но без да успее да създаде опасности пред вратата на андалусийците. В 31-ата минута удар на Меси бе спасен в два такта от Камени.

Две минути след това обаче Малага можеше съвсем да попари Барса с втори гол след страхотна контра, като само умелата намеса на Браво успя да предотврати попадението.

Барса - Малага

източник: БГНЕС

В 40-ата минута дойде моментът отново за добра намеса на Камени, който спаси удара с глава на Иниеста.

Така Малага се оттегли със заслужен аванс от един гол на полувремето.

Минутите от втората част се нижеха, а Барселона така и не успяваше да намери път към вратата на Малага. Чак в 85-ата минута влезлият на мястото на Иниеста Педро стреля отпасно, но покрай вратата на гостите.

В 90-ата минута почти се стигна до втори гол във вратата на Барса, отново след перфектна контра на южняците. Ресио не достигна навреме до топката, за да я засече във вратата на каталунците.

В 92-ата минута Камени спаси силен шут на Луис Суарес, веднага след това стражът отрази и удар на Пике и това бе всичко. Малага хвърли бомбата, побеждавайки Барселона на "Камп Ноу" с 1:0!