Отборът на Валенсия остава непобеден, след като се наложи с 3:2 над Атлетико Билбао в мач от 7-ия кръг на испанското първенство. Точни за успеха за „прилепите” бяха Симоне Дзадза в 27-ата, Даниел Парехо от дузпа в 34-ата и Родриго Морено в 66-ата минута на срщата. Възпитаниците на Хосе Сиганда пък до последно опитваха да възстановят равенството, но успяха да вкарат само два гола, дело на Аритс Адурис в 59-ата и Раул Гарсия в 76-ата минута. Така "прилепите" остават без загуба от началото на сезона, като статистиката сочи 3 равенства и 4 победи.

Атлетик Билбао бе далеч по-дейния тим на терена през първите минути. Въпреки това „прилипите” бяха тези, които успяха да стигнат до първото попадение в срещата. В 27-ата минута Хосе Гая центрира топката в средата на наказателното поле, където оказалия се абсолютно сам Симоне Дзадза,  заби топката в мрежата на гостите.

 В 33-ата стражът на Билбао Кепа Арисабалага повали Родриго в наказателното поле, а реферът Алехандро Ернандеснаду  не се поколеба да посочи „бялата точка”. Дани Парехо пък не сбърка, разписвайки се за 2:0.

Баските обаче не сведоха глави и продължиха да търсят попадението в срещата. В 59-ата минута Аритс Адурис върна надежите на гостите, след като успя да овладее с гръб към вратата, обърна се и със силен шут по диагонала прониза вратата на Арисабалага за 1:2.

В 66-ата минута обаче Родриго възстанови двата гола преднина на домакините. Футболистът на „прилепите” засиче центриране в наказателното поле, забивайки удара си с глава ниско в левия ъгъл.

Опитите на Билбао обаче не секнаха  и в 76-ата минута Раул Гарсия отново намали преднината на съперника. Маркел Сусаета центрира от фаул в наказателното поле, там Гарсия успя да се измъкне и да насочи с глава от ръба на малкото наказателно поле, право в долния ляв ъгъл.

След успеха над Билбао Валенсия се изкачи на третото място в класирането с актив от 15 точки, оставяйки Атлетико Мадрид на 4-ата позиция. Лидер в класирането е Барселона с 21, а Севиля е втори с 16. Билбао пък е 14-ото място с 8.