Валенсия постигна изключително драматична победа с 3:2 при гостуването си на Реал Сосиедад на „Аноета“ от шестия кръг на Примера дивисион. „Прилепите“ продължават да бъдат непобедени от началото на сезона, докато кризата в Реал Сосиедад се задълбочи, след като отборът започна кампанията с три успеха, но сега допусна трето поредно поражение.

Валенсия поведе в резултата в 26-та минута, когато Гонсало Гедеш излезе сам срещу Херонимо Руи, след което го преодоля и подаде на Родриго, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Реал Сосиедад веднага се опита да изравни резултата. В 31-та минута Уилиан Жозе отправи много опасен удар, но Жауме Доменех успя да спаси.

Реал Сосиедад успя да изравни резултата в 33-та минута, когато Микел Оярсабал центрира от корнер в наказателното поле на Валенсия, където Аритс Елустондо засече топката с глава и я вкара във вратата на Доменех.

В добавеното време на първата част Доменех се отличи с ново спасяване след удара на Оярсабал.

Пред Уилиан Жозе се откри нова възможност в 53-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Валенсия той стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Валенсия отново поведе в резултата в 55-та минута, когато Карлос Солер пусна отличен извеждащ пас към Начо Видал, който излезе сам срещу Херонимо Руи и технично го прехвърли, като по този начин прати топката във вратата му.

Аднан Янузай бе много близо до това да изравни резултата в 57-та минута, но в крайна сметка не успя.

Реал Сосиедад успя отново да изравни резултата в 59-та минута, когато Кевин Родригес подаде към Микел Оярсабал, който с диагонален удар разстреля Доменех за 2:2.

Реал Сосиедад остана с човек по-малко на терена, след като Субелдия бе изгонен за втори жълт картон в 68-та минута.

Валенсия също завърши мача в намален състав, след като и Жофри Кондогбиа бе изгонен за втори жълт картон в 79-та минута.

Валенсия отбеляза третия гол във вратата на Реал Сосиедад, който се оказа и победен в 85-та минута на мача. Гонсало Гедеш получи перфектен извеждащ пас в половината на домакините, след което напредна и навлезе в наказателното поле на баските. След това португалският нападател сви топката към Симоне Дзадза, а той бе клинично точен и вкара топката във вратата на Херонимо Руи.

При радостта след отбелязания гол на Симоне Дзадза старши треньорът на Валенсия Марселино Гарсия Торал получи контузия.

В добавеното време на мача футболистите на Реал Сосиедад се опитаха да стигнат до нов изравнителен гол, но Доменех отрази далечен удар на Серхио Каналес, а удар на Рубен Пардо не намери целта.

След тази победа Валенсия се изкачи на четвърто място в класирането с 12 точки, докато Реал Сосиедад остана на осма позиция с 9 точки.