Валенсия постигна минимална победа с 1:0 над Ебро на своя „Местая“ в мача реванш от шестандесетинафиналите за Купата на Краля и продължи напред в надпреварата. Единственият гол за „прилепите“ бе дело на Миши Батшуай (59‘) и така след общ резултат 3:1 от двата двубоя Валенсия се класира за осминафиналите.  

Валенсия с мъка излезе от "Студио Х"

Подобно на първата среща бойкият третодивизионен тим отново затрудни максимално елитния си съперник. Гостите стояха добре на терена, като имаха своите шансове, които обаче не съумяха да превърнат в попадение.

Иначе Валенсия влезе по-уверено в мача, като установи контрол в началните минути, но без реални голови опасности. Постепенно Ебро изравни играта и опита да застраши „прилепите“, но до края на първата част зрителите не станаха свидетели на попадения.

През вторите 45 минути Валенсия демонстрира по-агресивна игра, а Миши Батшуай се оказа в центъра на няколко опасни положения. Именно той отбеляза и победния гол в 59-ата минута след добра асистенция на Латоре.

До края на мача момчетата на Марселино създадоха и други опасности пред вратата на съперника, но Ебро се бранеше умело и не допусна нова грешка.

Междувременно в друг мач от тази фаза Херафе надви Кордоба с 5:1 и след общ резултат 7:2 намери място в осминафиналите.

Попаденията за успеха бяха дело на Портийо (18‘), Анхел (42‘, 78‘), който направи хеттрик, разписвайки се на два пъти от игрови ситуации и веднъж от дузпа и Ибанес (49‘). Айтами отбеляза за Кордоба в 70-ата минута.