Валенсия най-сетне успя да излезе с голяма мъка от „Студио Х“ - поредица, която преследва „прилепите“ в 10 от 13-те официални мача през сезона до момента.

В първия двубой от 1/16-ина финалите на турнира за Купата на краля в Испания валенсианци успяха да надвият с 2:1 като гости скромния третодивизионен тим Ебро.

Тимът от предградията на Сарагоса прие знатния си гост от елита на големия градски стадион „Ла Ромареда“, тъй като неговото игрище е снабдено със само 1000 места. Макар и с едва 300 свои официални привърженици, домакините доведоха около 10 000 на стадиона на Реал Сарагоса.

Ебро остана с човек по-малко още в 29-ата минута, когато Тиаго бе изгонен за втори жълт картон. Но Ебро въпреки това си позволи лукса с 10 души да поведе на Валенсия и това стори Джон Андер в 62-ата минута.

Валенсия се усети, че става срамно, натисна зверски, имаше греда на сметката си и накрая стигна до два гола на Санти Мина. Той се разписа в 71-ата и 80-ата минута, с което сложи точка на предългата серия от равенства на отбора си – 2:1 за Валенсия и всички шансове да елиминира този си съперник след реванша.

В друг първи двубой от 1/16-ина финалите на турнира втородивизионният Луго спря частично елитния Леванте с 1:1 у дома, но предстои реванш. Кристиан Ерера откри за Луго в 11-ата минута, а в 53-ата Борха Майорал възстанови равенството.